Romanya C Vize

Romanya C Vizesi

Romanya kısa süreli turistik, ticari ve aile ziyaret gibi tüm vize kategorileri için C tipi Romanya vize başvurusu yapılmalıdır. Kısa süreli Romanya vize başvuruları e-viza portalı aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Romanya vize başvurularında sunulacak tüm evraklar güncel olmalıdır. 

Romanya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Romanya vizesinin ortalama sonuçlanma süresi ortalama olarak 5-15 iş günüdür. Romanya'nın ve Türkiye'nin resmi tatil günleri öncesinde yapılan başvurularda, yoğunluktan dolayı söz konusu süre uzayabilmektedir.

Romanya Vizesi İçin İstenen Belgeler Nedir?

Şirket Sahipleri, Şirket Ortakları, İş Verenler 

1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun “Açıklamalar” ile “Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)

4. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve Romanya Konsolosluğuna hitaben gidiş amacını ve seyahat tarihini belirten orijinal vize talep dilekçesi

5. İmza Sirküleri

6. Vergi Levhası fotokopisi

7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

8. Faaliyet belgesi fotokopisi son 3 aylık

9. Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan  )

10. TC kimlik fotokopisi

11. Otel ve uçak bilet rezervasyonu

12. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası ( 30.000 Euro teminatlı )
 

Romanya Vizesi İçin İstenen Evraklar, SSK’lılar 

1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun “Açıklamalar” ile “Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)

4. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve Romanya Konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi

5. İmza Sirküleri

6. Vergi Levhası fotokopisi

7. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

8. Faaliyet belgesi fotokopisi son 3 aylık

9. SSK Giriş Bildirgesi – Son üç aylık bordro – SSK Hizmet Dökümü (E-devlet şifresi ile internetten)

10. Şahsi Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

11. T.C. kimlik fotokopisi

12. Otel ve uçak bileti rezervasyonu

13. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası ( 30.000 Euro teminatlı )

Romanya Vize İşlemleri

Romanya Vizesi İçin İstenen EvraklarAvukat-Doktor-Eczacı-Diş Hekimi-Mühendis 

1. Pasaport ( Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun'' Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır )

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)

4. TC Kimlik fotokopisi

İşveren ise;    
5. Bağlı bulunduğu odadan alınmış Faaliyet Belgesi

6. Vergi Levhası

7. Meslek Kartı fotokopisi

8. Şahsi Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

9. Varsa araç ve tapu ruhsat fotokopisi

SSK’lı ise;

5. Bağlı bulunduğu odadan alınmış Faaliyet Belgesi

6. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve Romanya Konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi

7. İmza Sirküleri

8. Vergi Levhası fotokopisi

9. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

10. Faaliyet belgesi fotokopisi son 3 aylık

11. SSK Giriş Bildirgesi – Son üç aylık bordro – SSK Hizmet Dökümü (E-devlet şifresi ile internetten)

12. Şahsi Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

Devlet memuru ise;

5. Bağlı bulunduğu odadan alınmış Faaliyet Belgesi

6. Dekanlıktan veya bağlı bulunduğu devlet kurumundan alınmış ıslak imzalı ve kaşeli görev belgesi ve izin kâğıdı (Öğretmenler için kaymakamlık veya bağlı bulunduğu valilikten alınmış izin yazısı)

7. Meslek Kimlik kartı fotokopisi

8. Son 3 aylık maaş bordrosu

9. Şahsi Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)
 

Romanya Vizesi İçin İstenen Evraklar, Ev Hanımları

1. Pasaport ( Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun'' Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır )

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)

4. Tüm masrafların Eşi tarafından karşılanacağını belirten Romanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi 

a. Şirket sahibi ise; imza sirküleri, faaliyet belgesi, vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, başlıklı kâğıda dilekçe 
b. SSK’lı ise; SSK işe giriş bildirimi, SSK hizmet dökümü, son 3 aylık maaş bordrosu 
c. Emekli ise; emekli olduğuna dair belgeler

5. Eşine ait iş evrakları 

6. Banka hesap cüzdanları fotokopileri (Güncel - Hesap hareketli ve bakiyesi bulanan)

7. TC Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi

8. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi ya da Nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Romanya Vizesi İçin İstenen Evraklar, Devlet Dairesi Çalışanları


1. Pasaport (Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun “Açıklamalar” ile “Gümrük ve döviz kayıtları” sayfalarına vize basılmamaktadır.)

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)
4. Romanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış seyahat amacını tarihlerini belirten vize talep dilekçesi

5. Bağlı bulunduğu makamdan Görev yazısı

6. Resmi Kurum görev kimlik kartının önlü-arkalı fotokopisi

7. Maaş bordrosu (Son 3 ay)

8. Banka hesap cüzdanları fotokopileri (Güncel - Hesap hareketli ve bakiyesi bulanan)

9. Evli olanlardan Evlenme cüzdanı fotokopisi ya da Nüfus kayıt örneği istenmektedir 

10. TC Kimlik numarası yazılı Nüfus Cüzdan Fotokopisi  

Romanya Vize İşlemleri

Romanya Vizesi İçin İstenen Evraklar, Emekliler 


1. Pasaport ( Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun'' Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır )

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)

4. Romanya Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış vize talep dilekçesi

5. Emekli Cüzdan Fotokopisi (Emekli kartı/sağlık karnesi de olabilir)

6. Şahsi Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

7. Varsa araç ve tapu ruhsatı fotokopisi

8. TC Kimlik fotokopisi

9. Otel ve uçak bileti rezervasyonu

10. Yurtdışı seyahat sağlık sigortası (30.000 Euro teminatlı)

Romanya Vizesi İçin İstenen Evraklar, Öğrenciler


1. Pasaport ( Pasaport sahibi tarafından imzalanmış - Temdit süresi seyahat tarihinden itibaren en az 6 Ay ve boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir. Pasaportun'' Açıklamalar'' ile ''Gümrük ve döviz kayıtları'' sayfalarına vize basılmamaktadır)

2. Vize Başvuru Formu (Başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulup imzalanmalıdır)

3. İki adet biometrik fotoğraf (35x45mm ölçütünde, Yeni çekilmiş ve arka fonu beyaz)

4. Okuldan alınmış asıl öğrenci belgesi (öğrenci kimliği fotokopisi geçersizdir)

Anne/Babaya ait;

5. Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı ve Romanya Konsolosluğuna hitaben gidiş amacını belirten orijinal vize talep dilekçesi

6. İmza Sirküleri

7. Vergi Levhası fotokopisi

8. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi

9. Faaliyet belgesi fotokopisi son 3 aylık 

10. SSK Giriş Bildirgesi – Son üç aylık bordro – SSK Hizmet Dökümü (E-devlet şifresi ile internetten)

11. Şahsi Banka hesap cüzdanı fotokopisi (güncel tarihli - hesap hareketli ve bakiyesi bulunan)

12. TC Kimlik fotokopisi

13. Vukuatlı nüfus kayıt örneği – Evlilik Cüzdanı Fotokopisi

Romanya Vize Ücreti

Romanya vize ücretleri konsolosluk harcı, servis ve koordinasyon bedellerini içermektedir, iadesi yapılmamaktadır.

(*) Romanya vize başvurularında Romanya Konsolosluğunun randevu yoğunluğu göz önünde bulundurulmalıdır. Romanya kısa süreli vizelerinde Romanya Büyükelçiliği /Romanya Başkonsolosluğu ek evrak talep etme hakkına sahiptir. Romanya vize başvuruları hakkında verilecek kararlar yalnızca Romanya Konsolosluğunun inisiyatifi altındadır. 

Duyurular

Romanya Başkonsolosluk bilgi işlem telefon

Romanya Başkonsolosluk vize bilgi hattı: (0212) 358 0517 / 35   (009 0212) 3580513580517   ...
2016-01-11 12:53:33 Devamı...

Romanya İstanbul Konsolosluk vize başvuru saatleri

Romanya İstanbul Konsolosluğu Vize müracaatları için Pazartesi, Perşembe 09.00 / 13.00 saatleri arasında Cuma günleri ise 09...
2016-01-11 12:53:25 Devamı...

Romanya Konsolosluğu Resmi Tatil Duyurusu

Romanya Başkonsolosluğu ve Romanya Büyükelçiliği’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin resmi tatil günü o...
2016-01-11 12:53:16 Devamı...

Romanya Konsoloslukları Noel’de ve yeni yılda hizmet vermeyecek

Türkiye’de hizmet veren Romanya’nın temsilcilikleri Türkiye Cumhuriyeti ve Romanya’nın resmi tatil günlerinde kapal...
2015-12-24 16:12:04 Devamı...
Tüm Duyurular
Romanya C Vize